Skip to content

Team VehUlle menestystä nuorten SM-halleista

Emmi Savenius 400 m Suomen mestariksi

Viikonloppuna Team VehUn urheilijat saavuttivat kolme mitalia ja välieräpaikan nuorten SM-halleista.

Emmit vauhdissa lauantaina

Nuorten SM-hallikilpailut käytiin viikonloppuna Mustasaaren Botnia-hallissa. VehUlta mukana oli kolme N19-sarjan urheilijaa, joista lauantaina starttasivat Emmi Mäkinen 60 metrin alku- ja välierissä sekä Emmi Savenius suoraan loppukilpailuna juostussa 400 metrin kilpailussa.

Mäkisen alkuerien aika 8,01 parani välierissä neljällä sadasosalla 7,97:ään. Tällä kaudella sama matka on kulkenut aikaan 7,89. Ensimmäisissä henkilökohtaisissa SM-kilpailuissaan Emmin sijoitus oli 45 urheilijan joukosta 12:s.

Savenius juoksi voittoon ratakierroksen matkalla viime vuoden tapaan. Aika 55,73 on Emmin ylipitkän radan halliennätys, ja eroa hopeamitalistiin kertyi reilut puolitoista sekuntia. Samalla aukesi kuluvan vuoden SM-mitalitili VehUn osalta. Emmin mietteitä voi lukea yleisurheilu.fi:n jutusta.

IMG-20240224-WA0004

Sunnuntailta kaksi hopeaa

Emmi Savenius nappasi edellispäivän mestaruuden rinnalle vielä hopean 200 metriltä ajalla 25,01. Tälläkin kertaa juostiin suoraan loppukilpailuna, ja kaikki mitalistit tulivat viimeisestä erästä.

Sunnuntailta VehUlle tuli vielä toinen mitalisija, kun Aino Aalto hyppäsi korkeudessa kauden parhaansa 171. Tiukassa kilpailussa parempi pöytäkirja siivitti Ainon niin ikään hopealle. Mestaruuteen olisi vaadittu 174.